Godt at vide

Det skal du vide, før du rejser med dine elever

 

 

Når du tager på skolerejser internationalt med dine elever er der nogle ting du skal være særligt opmærksom på, herunder sygesikringskort og Pas.

Up-Travel hjælper dig naturligvis med at huske nedenstående og meget mere, som en del af vores service.

 

Det gule sundhedskort / det blå EU-sygesikringskort

Fra den 1. august 2014 kan du ikke længere få dækket udgifter til sygehjælp i udlandet med den offentlige rejsesygesikring. I stedet kan du bruge Det blå EU-sygesikringskort, der dækker udgifter i samme omfang, som den offentlige sygeforsikring i det land, som du besøger. 

Det betyder, at man ikke længere kan bruge det gule sundhedskort i andre EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz og i en række småstater på rejser, der påbegyndes 1. august 2014 eller senere. 

Får man behov for sygehjælp under et ophold i et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, kan man i stedet bruge det blå EU-sygesikringskort, der dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling på samme vilkår som borgerne i det land, hvor man opholder sig. 

Hvis landets egne borgere skal betale for eksempelvis et lægebesøg eller en hospitalsindlæggelse, vil man som rejsende altså skulle betale tilsvarende. Vil man undgå en eventuel egenbetaling, må man tegne en privat rejseforsikring, ligesom mange gør i dag, når de rejser til lande uden for Europa. 

Udgifter til hjemtransport dækkes ikke af det blå EU-sygesikringskort. 

Ophævelsen af den offentlige rejsesygesikring betyder også, at man fremover som udgangspunkt udelukkende kan få dækket udgifter for behandling på offentlige sygehuse, klinikker o.l. EU-sygesikringen dækker ikke behandling på private hospitaler eller klinikker. 

Det blå EU-sygesikringskort er gratis og kan bestilles digitalt på borger.dk.

Bemærk, at mange blå EU-sundhedskort udløber i 2019 og skal fornyes.

 

Pas

Til nogle lande kræves pas, der som minimum er gyldigt i den periode, I rejser. Andre lande kræver, at passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter forventet hjemrejsedato, for at give tilladelse til at rejse ind i landet. Hvis passet ikke er i orden, kan du blive afvist og nægtet indrejse i landet.

Vær opmærksom på eventuelle rejsende med en udenlandsk baggrund, hvor der kan være andre regler.

info-banner

UP-Travel - Lene Bang

Ring til AlfA Travel

Ring og få et uforpligtende tilbud eller send en mail. 70 22 88 70
Bestil et uforpligtende tilbud fra Up-Travel
Galleri
Up-Travel
Up-Travel
Up-Travel
Up-Travel
Up-Travel
Up-Travel
Kontaktoplysninger

AlfA Travel - Nygade 5

DK-7500 HolstebroTel
+45 70228870

© Copyright Up-Travel/AlfA Travel - Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og Rejsegarantifonden